U bent gegarandeerd tevreden.

Ons eigen atelier staat borg voor topkwaliteit op maat gemaakte matrassen & kussens!

De beste kwaliteit | De laagste prijs | Op maat gemaakt | Op afspraak mogelijk

Maatwerk in kussens en matrassen

Bij ROBERTS

Dit artikel is eerder verschenen op Dichtbij.nl

Een innoverend, gedreven en toegankelijk bedrijf kun je Robert’s Speciaalhuis uit Dordrecht gerust noemen. Al 50 jaar is de onderneming gespecialiseerd in zit- en slaapcomfort op maat, passend aan boord van ieder zeil- of motorjacht.

Met de klinkende bijnaam Robert Schuim begon Robert Erkens 50 jaar geleden een winkel aan de Dortse Voorstraat in polyether sierkussens, boot en caravankussens en wat matrassen.Een paar jaar later al werd het winkeltje te klein en verhuisde hij naar het huidige adres. Inmiddels heeft dochter Evelyn Erkens de zaak voortgezet in de stijl van haar vader. De zaak staat dan ook bekend als specialist in slapen en zitten.

Maatwerk

Robert’s Speciaalhuis is dealer van matrasfabrikanten Polypreen en Ubica en maakt in eigen atelier matrassen voor scheepvaart, caravans en voor thuis in de slaapkamer. Maatwerk staat daarin centraal. Robert’s is gespecialiseerd in het maken van speciale vormkussens voor jachten en caravans met de stof die de klant wenst.

Gezonde nachtrust

Een gemiddeld mens ligt jaarlijks zo’n 3000 uur op een matras uit te rusten. Dat zijn teveel uren om ongemakkelijk of oncomfortabel door te brengen. Voor een goede prestatie overdag, is een gezonde nachtrust onontbeerlijk. Wanneer de zitkussens ook niet al te best meer zijn, wordt het leven aan boord wel erg spartaans. Robert’s Speciaalhuis besteedt daarom veel aandacht aan de vulling van een kussen of matras. De stof bepaald eigenlijk alleen maar het uiterlijk, de vulling juist het comfort en daarmee de kwaliteit van kussens en matrassen.

Soorten schuim

Schuim voor een matras of kussen bestaat in veel variëteiten. Het soortelijk gewicht (SG) bepaalt in hoge mate de aard. Hoe hoger de waarde, hoe beter de kwaliteit en hoe langer de levensduur. Een hoger SG betekent niet het comfortschuim steeds harder zal zijn. Het geeft vooral aan hoe lang de verwachte levensduur zal zijn en welke belasting het kan hebben. De meest gebruikte soorten zijn polyether, koudschuim, traagschuim en latex .Voor iedere soort is er een eigen toepassing en verwerking. Voor nautische matrassen wordt meestal koudschuim toegepast. Bultex levert daar de beste kwaliteit in en is dan ook het huismerk van Robert’s Speciaalhuis.

Gezonde nachtrust

Een matras heeft minstens 16 cm dikte nodig voor optimaal slaapcomfort. Wanneer een bank gebruikt wordt voor zowel slapen als zitten kan een topdekmatras uitkomst bieden. Overdag berg je deze opgerold weg en ‘s nachts maakt het een volwaardige slaapplaats. Maatwerk is dan belangrijk, het moet wel passen. Bij Robert’s is iedere vorm mogelijk waarmee je met een bescheiden investering een goede en gezonde nachtrust geniet. Ook aan boord.

Daarnaast maakt Robert’s Speciaalhuis ook kussens en matrassen op maat. Zowel voor binnen als buiten waarbij gebruikt gemaakt wordt van een uitgebreide collectie stoffen, in vele kleuren en aansprekende dessins.

Vraag een offerte op

Vooraf inzicht in de prijzen?

ROBERTS biedt u | De beste kwaliteit | De laagste prijs | Op maat gemaakt | Op afspraak mogelijk

Vraag een offerte op